Zabavno umivanje otroških rokic s HiPP račko

Menim, da vsi, ki imamo doma malčke zelo dobro vemo, kako naporno jim je včasih dopovedati, da si morajo večkrat na dan umiti roke pred obroki ali ko se zunaj igrajo. Da o ostalih opravilih sploh ne govorimo, saj zadnje čase večkrat izgubim potrpljenje pri Glorii, ker me sploh ne posluša.

Gloria je zdaj pri svojih štirih letih postala precej trmasta in samostojna in zato ji včasih zelo težko kaj dopovem oziroma me sploh ne posluša in na trenutke imam občutek kot, da se obnaša kot najstnica v puberteti. Vedno ima namreč tisoč in en izgovor za vse in zato moram biti večkrat iznajdljiva ter si moram izmisliti nova pravila ali igre.

Ker sva imela pogoste težave tudi, ko sva ji umivala lase sva težavo z umivanjem rok na srečo prav tako rešila s HiPP kopeljo za lahko noč o tem sem pisala že tukaj. Obenem je imela večkrat izgovore za umivanje rok in to težavo sva končno rešila s HiPP peno za umivanje rok - HiPP račko, ki jo nadvse obožuje in zato bi si zdaj najrajši umivala roke vsakih pet minut. ;)

Odkar sta se rodili dvojčici tudi noče več oditi spat pred 21. uro zvečer, čeprav je pred tem vedno zaspala vsaj do 20. ure in včasih res ne vem, v čem je težava ali v tem, da ji je dolgčas ali v tem, da je v njeni sobi pretiho, saj namreč pri starih starših brez težav zaspi do te ure.

Težavo s spanjem sva zdaj začasno rešila s tem, da vsakič, ko gre točno spat in brez prerekanja lahko dobi na koledar štampiljko s katero dokaže, da je dovolj pridna, da bo šla lahko z nami na morje. Podoben sistem s štampiljkami sva uvedla tudi, ko sva jo učila lulanja v kahlico in ob umivanju zob tako, da lahko rečem, da je ta sistem deloval. Na srečo pri umivanju rok zaradi HiPP račke tega sistema nisva potrebovala.

Pri malčkih si moraš vedno znova izmišljevati nove načine, da te poslušajo in zadnjič sem ugotovila, da če med vožnjo skupaj pojemo takrat ne zaspi in tako gre zvečer prej spat. Obenem tudi Sofija in Lucija vedno uživata med njenim petjem in se pomirita tako, da je to dvojni bonus. :)

V deževnih dneh se Gloria večkrat zamoti z barvanjem HiPP pobarvank in hranjenjem sestric, pri čemer neizmerno uživa, ampak malce več o tem napišem v naslednji objavi.

Kako vi zamotite svoje malčke - na kakšne načine? Mi zaupate kakšen svoj trik?

Preberi še druge članke HiPP ambasadorke Klavdije Vidic.