Kako so nam pomagali HiPP izdelki, ko so punce zbolele

Lahko potrkam na les, da Gloria od rojstva dvojčic ni bila veliko bolna v primerjavi z lanskim letom, čeprav redno hodi v vrtec, kjer je bolezni res veliko. Menim, da je glede na vse bolezni v prvem letu v vrtcu počasi razvila tudi dobro imunsko odpornost, velik del predpisujem tudi vitaminom, ki jih redno dnevno dobiva.

V prvih mesecih me je bilo kar malce strah, da bo iz vrtca prinesla veliko bolezni, saj je bila v vrtcu vse od rojstva dvojčic naprej in ker sta bili nedonošenki bi lahko imeli še hujše simptome in posledice. V teh mesecih je na srečo Gloria zbolela le za kakšnim prehladom in tudi če sta se dvojčici nalezli je bila bolezen na srečo v milejši obliki, za kar menim, da gre velika zasluga tudi dojenju, saj preko mojega mleka obe dobita veliko protiteles in ostalih koristnih stvari.

Kljub temu, kako zelo sva skrbela za njeno zdravje, je v času svojega 4. rojstnega dneva prvič po dolgem času spet zelo zbolela. Sprva sem menila, da je težava v tem, ker sem ji pustila, da je lahko za rojstni dan pojedla malce več sladkarij in ostalih dobrot, saj sicer dobi sladkarije le občasno in le kadar sama zaprosi zanje. Kmalu sem tako videla, da ima verjetno virozo in da niso krive sladkarije in ostale dobrote, s katerimi se je ta dan pregrešila.

Vse skupaj se je tako začelo v soboto zvečer, ko je začela bruhati in bila je zelo šibka, povedala nama je tudi, da jo zelo boli trebuh in zato sva ji ponoči dala le vodo, da jo je pila, da ne bi dehidrirala. Nekako ji je uspelo prespati noč brez bruhanja, vendar je bila zjutraj zelo slabotna in zato sploh nisva vedela, kaj naj narediva, ali naj jo peljeva k zdravniku ali ne in ali naj odpoveva rojstnodnevno kosilo ali ne.

Sklenila sva počakati še nekaj ur, da bi videla, kako se bo počutila, saj nisva želela oditi v dežurno ambulanto, če ne bi bilo res nujno. Na srečo se je njeno stanje kasneje umirilo tako, da smo rojstni dan vseeno praznovali v ožjem družinskem krogu, vendar je Gloria čez dan vseeno bolj malo jedla, saj se je bala, da bo spet bruhala.

Cel dan se je stiskala k meni, čeprav je v njenem življenju že od rojstva naprej najbolj pomemben ati. Proti večeru se je še vedno počutila bolj slabo, zato sem se odločila, da bo naslednji dan ostala doma z mano in z dvojčicama, saj je Rajko moral oditi v službo.

Na srečo naslednji dan ni več bruhala vendar vseeno ni hotela veliko jesti zato sem ji ponudila HiPP sadni žepek, ki ga je z veseljem pojedla in vesela sem bila, da je vsaj malce jedla. Zadnjič, ko v času bolezni ni hotela jesti popolnoma nič sem ji za rehidracijo dodajala še mleko HiPP Combiotic 3. Čez dan je kasneje dobila tudi drisko zato sem ji ponudila HiPP ORS 200, s katerim sem ustavila drisko in obenem sem z raztopino poskrbela še za njeno rehidracijo. 

HiPP ORS 200 imamo vedno s seboj v potovalni lekarni tudi, ko gremo na dopust, saj nikoli ne vemo, kdaj nam bo prišel prav. Obenem je odličen tudi zdaj ob vseh trebušnih virozah in epidemijah, ki trenutno razsajajo, saj zelo hitro pomaga in je primeren tako za otroke kot tudi za odrasle in tudi zato ga imamo doma vedno na zalogi - najbolje ga je hraniti v hladilniku, saj ga tako tudi lažje spijemo, saj ima morda malce neprijeten okus. Občasno ga med virozami posodim tudi sestri, da ga lahko uporabi pri svojih dveh sinovih.

Žal je le en teden kasneje za Glorio zbolela še Lucija in sprva sem menila, da ima virozo, saj se mi je prvič zgodilo, da je bruhala in tudi celoten dan je imela drisko zato sem se odločila, da tudi njej ponudim ORS 200, ki je zelo hitro pomagal pri driski. Na srečo sem nekaj dni kasneje ugotovila, da so to bili simptomi rasti zob in ne viroza, saj je tudi Sofija imela drisko le en dan.

Vseeno sta obe imeli v tem času vneti ritki in pri tem jima je najbolj pomagala HiPP krema za ritko, ki je bogata s cinkom, ki skrbi za hitrejše celjenje kože in ran. Poleg dojenja in ORS-a 200 sem obema v tem času dodajala še HiPP Combiotic 2 za rehidracijo tako, da sta bili hitro zdravi.

Kako pa vi poskrbite za rehidracijo malčkov ali sebe v času bolezni in viroz?

Preberi še druge članke HiPP ambasadorke Klavdije Vidic.