V prvi nosečnosti mi žal ni uspelo obiskati nobenega predavanja za bodoče starše zaradi službe. Udeležila sem se lahko le materinske šole. Zato sem se odločila, da se v svoji drugi nosečnosti udeležim različnih srečanj in predavanj za nosečnice, če bom le imela čas. In tako sem se kmalu zatem, ko sem končno zagledala plusek na testu prijavila na prav poseben dogodek za nosečnice - Okrogli trebuščki

V sredo, 21. 3. 2018, sem se po nosečniškem pregledu pri ginekologu odpravila še na prireditev Okrogli trebuščki, ki se je odvijala v Minicity-u. Najprej so nas zaposlene v Minicity-u zelo lepo pozdravile in vsaka izmed udeleženk je prejela ljubko priponko s svojim imenom. Tiste, ki so že vedele spol otroka so dobile tudi mašnice v rožnati ali modri barvi. Tiste, ki še nismo vedele spola smo na priponki dobile bele mašnice. Nato smo vse nosečnice stvari oddale v garderobo, da bi brez težav lahko sodelovale v vseh delavnicah in pestrih igrah. V prvem delu smo imele predstavitve različnih podjetij, ki so sponzorirali celoten dogodek. Meni osebno je bil najboljši del predstavitev izdelkov od podjetja Hajdi in Recaro predstavitev, kako pravilno pripnemo otroka ter avtosedež in kako se pravilno in varno pripne nosečnica v avtu.

Zelo mi je bil všeč tudi del predavanja o zobni higieni in pregledih pri zobozdravniku med nosečnostjo. Kasneje po predavanjih so sledile še različne zanimive delavnice in predstavitve podjetij. Tudi v tem delu so mi bile najbolj všeč tri delavnice. Prva o pravilnih položajih dvigovanja otroka oziroma del delavnice o porodnišnici ter HiPP delavnica o dojenju otroka in adaptiranem mleku, če dojenje ne uspe. In še tretja delavnica fotografiranje nosečnic. Na tej delavnici sem se tudi sama odločila, da se fotografiram pri fotografinji, da bom imela fotografijo za spomin na prireditev in na svoj drugi mesec nosečnosti.

Po dveh urah in pol delavnic je sledila še zelo okusna pogostitev, na katero menim, da smo vse nosečnice že nestrpno čakale. Saj je dejstvo, da smo nosečnice vedno lačne. ;) Po pogostitvi je sledil še zadnji del predstavitev podjetij, zaključek ter nagrade. Iskreno povedano mi je bil dogodek Okrogli trebuščki resnično zelo všeč. Le morda je trajal predolgo še posebno zame, ki sem bila v drugem mesecu nosečnosti in sem bila zato neizmerno utrujena. Skupno je dogodek od registracije do zaključka trajal štiri ure in pol, te ure so minile zelo hitro, vendar je bilo vseeno naporno. Tokrat sem bila tudi prvič v Minicity-u in odločila sem se, da se zagotovo še kdaj vrnem tja skupaj z Glorio in Rajkom. Saj sem prepričana, da bo Gloria navdušena nad različnimi poklici in nad celotnim mini mestom.

Vstopi v galerijo slik z dogodka...