Uvajanje goste hrane - nadaljevanje

Veliko koristnih informacij sem dobila na HIPP predavanju o uvajanju goste hrane, ki je bilo v sklopu prireditve Otroški bazar. To predavanje iskreno priporočam vsem nosečnicam in mamicam, saj na njem izveste resnično ogromno koristnih informacij.

Veliko koristnih napotkov za uvajanje goste hrane vam izdam tudi v naslednjih zapisih.

Pred kratkim je uvajanje goste hrane začela tudi moja sestra pri svojem drugem sinčku, ko je ta dopolnil pet mesecev.

Lahko rečem le, da ga je prav ljubko opazovati, kako zelo je navdušen nad novimi okusi in da mu skoraj nikoli ni dovolj le en obrok goste hrane ali le ena kašica.

Kot je svetovano, sta najprej začela s korenčkom ter ostalimi zelenjavnimi jedmi. Zdaj, ko je preizkusil vse zelenjavne okuse, sta začela še s sadjem, vendar je menda za zdaj bolj navdušen nad zelenjavo kot nad sadjem.

Pred kratkim sem ga lahko opazovala, kako je užival, ko je jedel HIPP korenčkovo kašico. Tistega dne sva bili s sestro ravno po nakupih in zato ni imela možnosti, da bi mu pripravila obrok goste hrane.

Doma za pripravo oziroma kuhanje vseh jedi uporablja le dodatno mrežico, ki jo je kupila za kuhanje na sopari. Na tak način vsa živila, ki jih pripravi zanj izgubijo manj koristnih hranil.

Ste vedeli, da tudi pri HiPPu uporabljajo nežne temperaturne režime za pripravo kašic? Vsaka sestavina se kuha posebej in le toliko, da ohrani kar največ vitaminov in mineralov, šele potem se z mešanjem različnih sestavin pripravi kašica kot obrok.

Ko sta zdoma in mu ne more pripraviti sveže goste hrane ima vedno s seboj že pripravljene HIPP kašice, saj pravi, da je nečak navdušen nad okusi le-teh.

Všeč ji je tudi to, da mu lahko že zdaj ponudi okuse zelenjave, ki ni sezonska in je trenutno ne more kupiti v trgovinah ali jo pripraviti doma.

Gloria je njegovo nasprotje in še zdaj obožuje HIPP nočno kašico s čokolado in z zdrobom - ta je tudi meni najljubša.

Obožuje seveda tudi sadne žepke, ki ne smejo manjkati na nobenem našem izletu ali na morju. Vedno jih imamo zato na zalogi v hladilniku, saj ji večkrat sadne žepke ponudim tudi kot zdrav sadni prigrizek ali malico.

Tudi sama sem se odločila, da bom pri naslednjem otroku zagotovo uporabljala HIPP izdelke, saj jim 100 % zaupam. Zame je zelo pomembno, da so njihovi izdelki zelo praktični, ko smo na poti.

Katere HIPP izdelke obožujejo vaši malčki?