HiPP voda - vedno in povsod z nami

Odkar smo se pred skoraj tremi leti preselili v stanovanje imamo težavo s pitno vodo, saj je zelo slaba in klorirana. Zato vedno za kuhanje in pitje uporabljamo le vodo, ki jo natočimo in pripeljemo od mojih staršev, kjer je izvir odlične pitne vode.

Čeprav je voda iz našega izvira odlična, vodo za pripravo mlečne formule prekuhavam že od rojstva dvojčic naprej, saj je higiena pri nedonošenčkih še posebej pomembna. Tudi stekleničke in dudke vedno steriliziram v mikrovalovnem sterilizatorju. Vodo imam namen doma prekuhavati vsaj do dopolnjenega 1. leta starosti dvojčic, tako kot pri Glorii.

HiPP vodo imamo zelo pogosto s seboj tudi kadar smo na poti, saj je že pripravljena za uporabo in ne potrebuje prekuhavanja. Še posebej nam je HiPP voda prišla prav, ko smo letos odšli na dopust v all inclusive resort na Braču. Do tja smo namreč potrebovali kar nekaj ur in tako smo porabili vso prekuhano vodo za mleko, ki smo jo pripeljali od doma.

Ker smo bili na Braču prvič nismo vedeli, da v bližini hotela ni nobene trgovine in obenem smo tja prišli tako pozno, da je bila zaprta tudi edina hotelska trgovina, kjer bi lahko kupili vodo.

Na srečo sva s seboj vzela HiPP vodo in tako sva prvi dan brez težav pripravila mleko. Naslednji dan smo se odpravili po vodo v trgovino, ki je bila oddaljena skoraj eno uro vožnje stran, saj nisem želela uporabljati vode iz pipe, ker nisem vedela, kakšne kakovosti je.

S seboj sva tokrat vzela tudi kuhalnik vode, tako da sva vsak dan imela sveže pripravljeno vodo za mleko za Sofijo. Lucijo poleg obrokov goste hrane še vedno dojim - več o najinem dojenju si lahko preberete tukaj.

Še vedno ne morem verjeti, kako prav nam je tudi tokrat prišla HiPP voda, čeprav sem si letos prvič rekla, da če kaj pozabimo doma iz HiPP potovalnega seznama bom to pač kupila na morju. Prvič se mi je namreč zgodilo, da so bile trgovine zelo daleč stran oziroma da so bile zaprte ob našem prihodu.

Ker smo bili na dopustu v času najhujše vročine, sva se tokrat odločila, da bova adaptirano mleko pripravljala sproti, ko smo bili na plaži ali na sprehodu. S seboj sva tako vzela stekleničke z vodo, v drugi posodi sva imela mleko v prahu, ki sva ga nato le pretresla v stekleničke za hranjenje in tako se nama mleko letos ni skisalo niti enkrat.

Lucija se na srečo zdaj polno doji, Sofija pa je zdaj le na HiPP Combiotic 2 mleku in pri obeh imam zdaj uvedene že 2-4 obroke goste hrane tako, da smo s seboj vzeli tudi HiPP sadne in nočne kašice v kozarčkih. Čez en mesec, ko bosta dopolnili eno leto bova začela uporabljati tudi HiPP 3 Junior Combiotic mleko.

Tudi ti kdaj na poti uporabljaš HiPP vodo? Do kdaj si prekuhavala vodo?

Preberi še ostale članke HiPP ambasadorke Klavdije Vidic.