Ponovno uporabljeni stekleni kozarčki

Ogromno steklenih kozarčkov sem za ustvarjanje odnesla tudi v bližnji vrtec, saj z njimi in iz njih izdelujejo različne prikupne izdelke in jih uporabljajo za shranjevanje stvari. Ko barvajo z vodenimi barvicami, imajo lahko v njih shranjeno vodo za mešanje. Iz njih so izdelali tudi čudovite vazice za rožice. S pokrovčki od kozarcev lahko ustvarimo različne igrače npr. stonogo ali druge prikupne in uporabne igračke. Gloria doma pokrovčke rada obrisuje in potem pobarva še kroge tako, da so primerni za učenje in za ustvarjanje. Včasih pokrovčke prešteje in se zraven še uči poštevanko.

Pri HiPPu za kašice uporabljajo trajnostno embalažo, saj so te pakirane v steklenih kozarcih, ki so primerni za recikliranje, ali ponovno uporabo. Pri uvajanju goste hrane sem pri dvojčicah kupila ogromno kozarčkov sadnih, mesnih, nočnih in zelenjavnih kašic, ki sem jih lahko ponovno uporabila. Steklene kozarčke najraje uporabljam za shranjevanje majhnih stvari, na primer: za vijake, šivalni pribor, elastike, začimbe, sadje, pripomočke za peko, različne rožice, majhne igrače, gumbe, sponke. V kozarčkih so izdelki ali sestavine varno shranjeni, obenem pa je zaradi steklenih kozarčkov vse zelo pregledno in urejeno.

Robot iz HiPP škatel

Zelo uporabne za shranjevanje so tudi škatle od mleka HiPP Combiotic Junior 3, saj so kartoni trši in zelo priročni, zato vanje lahko shranite marsikaj. Veliko kartonov sem odnesla v vrtec, da so jih lahko otroci pobarvali po svojih željah ter vanje shranili svoje izdelke ali majhne stvari. Pri tem sta jim vzgojiteljici pustili prosto pot ter domišljijo in malčki so tako iz kartonov ustvarjali gradove, avtomobile, robote in še marsikaj. Nekateri so jih izrezali, polepili ali pobarvali, kot pravita vzgojiteljici: »1000 in ena čarobna ideja iz otroških glavic«, saj malčkom zagotovo nikoli ne zmanjka domišljije pri ustvarjanju. Doma smo za različne igrače, štetje in ustvarjanje uporabili tudi vse žlice od mleka. Sofija jih ima vedno polno pest ter jih nosi cel dan naokrog, sicer ni zadovoljna. Odlične so pri ustvarjanju oblik z vodenimi barvicami ipd. Lahko jih uporabimo tudi v kuhinji za odmerjanje sestavin ali za lažje doziranje. V vrtcu so HiPP izdelke lahko uporabili pri igranju v njihovih igralnih kotičkih. Na primer HiPP račko peno za igralni kotiček kuhinja ali kopalnica in za učenje umivanja rok. Obenem so lahko v kuhinji uporabili kozarčke in ostale izdelke. 

Pokrovčki, pokrovčki in še enkrat HiPPiS pokrovčki…

Doma ne zavržemo niti pokrovčkov od sadnih HiPP-isov, saj jih vedno operem in shranim. Dekleta se z veseljem igrajo z njimi. S pokrovčki ustvarjajo različne oblike in jih ločujejo po barvah. Gloria se z njimi uči tudi šteti. Vedno šteje, koliko je na primer rumenih pokrovčkov, zelenih, rdečih itd.

Ker dekleta resnično obožujejo vse HiPP izdelke imamo zato doma res veliko embalaže. Še dobro da jo lahko ponovno uporabimo na načine, ki sem jih opisala zgoraj in tako ne zavržemo skoraj ničesar. Kaj vse ti ustvarjaš s HiPP embalažo? Že poznaš HiPP koncept ekološke trajnosti?

Že veš, da trenutno za vse zveste kupce HiPP izdelkov na spletni strani HiPP poteka nagradna igra za noro prikupne nagrade
(HiPP slončka, HiPP pobarvanko, HiPP termofor)?
Nagrade si lahko prislužite z zbiranjem HiPP pečatov ali z računi HiPP izdelkov.