V zadnjih tednih nosečnosti sem veliko časa posvetila pripravam na prihod dvojčkov. Pred rojstvom Glorie sem skoraj vse izdelke in opremo kupila novo. Tokrat sem se odločila, da z nakupi ne bom pretiravala. Obenem sem kupila tudi veliko rabljenih stvari oziroma sem le dokupila vse za še enega otroka.

Zdaj sem si pomagala tudi z različnimi seznami, na katerih je našteto, kaj vse potrebujem od opreme, oblačil in kozmetike. Počasi si pripravljam tudi previjalno torbo za porodnišnico - kaj vse se skriva v njej preveri tukaj.

S seboj bom tokrat odnesla tudi HiPP sadne žepke, ki so zelo praktični ter predvsem okusni in zdravi prigrizki, saj sem bila zadnjič po porodu zelo lačna.

Pripravila sem si tudi dodatno potovalko z oblačili za dvojčka in zase, ki jo bo Rajko prinesel ob odhodu iz porodnišnice, saj v sobi v porodnišnici ni dovolj prostora zanjo.

Zadnje tedne sem predvsem prala in likala oblačila za  dvojčka. Za vsak primer sem tudi sterilizirala nekaj stekleničk, če slučajno dojenje ne bi uspelo. Kot v prvi nosečnosti imam tudi zdaj ogromno željo, da bi dojenje uspelo, vendar želim biti vseeno pripravljena na vse.

O mojih težavah z dojenjem si lahko vse prebereš tukaj.

Tokrat sem s pripravami začela precej prej kot v prvi nosečnosti. Kljub temu da moja nosečnost z dvojčkoma poteka brez večjih težav, sem s pripravami začela že v 23. tednu nosečnosti, saj sem želela imeti vse pripravljeno čim prej, če me slučajno presenetita.

Pri Glorii sem šele v zadnjem mesecu začela s pripravami in nakupi. Tokrat so priprave zaradi vseh bolečin žal tudi precej bolj naporne, pri Glorii sem se namreč celotno nosečnost vse do zadnjega dne počutila odlično.

Kako so pri tebi potekale priprave in nakupi?

HiPP je za vse bodoče starše pripravil odlične sezname - najdete jih tukaj.