Previjanje dvojčic - posebna dogodivščina;-)

Previjanje dvojčic je zagotovo posebna dogodivščina, saj imata obe vedno ogromno dela na previjalni omari predvsem s tem, da želita s previjalne mize metati stvari ali se z njimi igrati. Zato ju včasih kar težko ukrotim, da jima lahko sploh zamenjam in zapnem pleničko - pogosto se lahko igrata s kremo za ritko, nogavičkami ali igračkami.

Ko sem prvič previla obe naenkrat v porodnišnici se je medicinska sestra na oddelku intenzivne nege zelo čudila kako sem lahko obe previla tako zelo hitro in povedala sem ji, da imam veliko izkušenj že s previjanjem Glorie tako, da je zame previjanje povsem preprosto opravilo. V tistem trenutku sem imela težave le s tem, da sta bili obe zelo majhni in me je bilo vedno strah, da jima bom kaj polomila ali ju narobe prijela.

Ker je Rajko odličen ati v vsakem pomenu besede je tudi že od rojstva naprej previjal Glorio tako, da zdaj brez težav previja tudi dvojčici. Zato mi je vedno v veliko pomoč in tudi, ko smo na poti ju pogosto on previja in jaz eno od njiju medtem hranim oziroma on prevzame tisto, ki se takrat hrani po steklenički.

Pri Glorii, ki je bila najin prvi otrok sva sprva preizkusila kar nekaj plenic različnih znamk, preden sva našla tiste prave. Pri dvojčicah sva zato le nadaljevala s pleničkami, ki so ustrezale Glorii, saj tudi njima ustrezajo in zato tokrat nisva preizkusila nobenih drugih.

Enako je bilo s kremami za ritko pri Glorii - preizkusila sva jih kar nekaj, preden sva našla tisto pravo, ki ji je popolnoma ustrezala in ji ni povzročala alergij ali dodatne rdečice. Sicer sva se pri njej uporabe krem izogibala in sva kremo uporabljala le, ko je imela rdečo ritko zaradi kakanja ali ko je imela plenični izpuščaj zaradi različnih slabih plenic (preden smo našli prave), večkrat je imela težave z ritko tudi ob boleznih.

Od rojstva naprej sva jo med previjanjem umila le z bombažnimi vatiranimi blazinicami in vodo, zato skoraj ni imela težav z vnetji. Vlažilne robčke sva uporabljala le v skrajni sili, ko v bližini nisva imela tople vode ali ko smo bili na morju na plaži.

Drugače sva vedno s seboj imela v avtu in v previjalni torbi toplo vodo v termovki in vatirane blazinice. Doma imava še vedno na previjalni omari pripravljeno in pri roki termovko s toplo vodo ter vatirane blazinice.

Tudi pri dvojčicah počneva vse enako kot pri Glorii in morava potrkati, da do zdaj še nista imeli hujših težav z vnetji ali z rdečo kožo. Pri njima ritko zdaj vedno namaževa še s HiPP kremo za ritko, kadar kakata ali kadar gremo na daljšo pot in ko sta dlje časa v isti plenički.

HiPP krema za ritko je tudi nadvse priročna, saj je v tubi in se zato vanjo ne vnašajo mikroorganizmi. Poleg tega je krema v tubi veliko bolj priročna na potovanjih in tudi doma kot krema v lončku, saj jo lažje doziraš in nanašaš.

Predvsem mi je HiPP krema za ritko všeč tudi zato, ker se odlično maže in čudovito diši, kot vsi HiPP izdelki otroške kozmetike. Obenem ščiti tudi občutljivo kožo v pleničnem predelu, saj je izdelana iz dragocenega ekološkega mandljevega olja, olja iz lanenega semena, in iz naravnega lanolina. Ker vsebuje cink tudi učinkovito preprečuje nastajanje ran.

Ko zamenjaš na dan tudi po 16 pleničk ali več se ti lahko zgodi marsikatera smešna anekdota in moja zadnja je bila, da sem med preoblačenjem posteljnine rekla Luciji, naj malce počaka, da samo previjem posteljo in potem jo takoj vzamem v naročje. ;)

Katero kremo za ritko ti uporabljaš za svojega dojenčka/malčka? Si že preizkusila HiPP kremo za ritko - si tudi ti tako navdušena nad njo kot jaz?

Preberi še druge članke HiPP ambasadorke Klavdije Vidic.