Že odkar sem bila v Minicity-u na srečanju Okroglih trebuščkov in na predavanju Prehrana prvih 1000 dni sem razmišljala o tem, da bi enkrat pred rojstvom dvojčkov tja peljala tudi Glorio in Rajka. To željo sem ob koncu meseca julija tudi uresničila, saj smo se skupaj odpravili na izlet v Minicity.

Želela sva si predvsem, da z Glorio preživimo skupaj celoten dan, preden se po mesecu in pol počitnic vrne v vrtec. Obenem zagotovo tudi v naslednjih mesecih ne bomo imeli veliko časa za družinske izlete po prihodu dvojčkov in zato smo želeli ta dan maksimalno izkoristiti za izlet, nakupe in družinsko večerjo.

Ker je Gloria zelo radoveden otrok, je bila nad mini mestom popolnoma navdušena. Najbolj ji je bila všeč mini porodnišnica, saj smo tam preživeli največ časa hkrati smo se pogovarjali tudi o tem, da bova z Rajkom pripeljala iz porodnišnice domov dva dojenčka ter da bo kmalu postala velika sestrica.

Na prihod dvojčkov jo pripravljava že več mesecev, saj se o tem tudi dnevno pogovarjamo. Zato sem prepričana, da bo dvojčka sprejela z največjim veseljem ter da bo odlična sestrica.

V mini porodnišnici si je Gloria takoj izbrala dva dojenčka ter ju hranila s stekleničkami in se igrala v različnih kotičkih v mini porodnišnici, kjer najdete tudi čudovit HiPP kotiček, v katerem otroci resnično uživajo. Zelo je uživala tudi, ko se ju je učila previjati in imeli smo tudi svojo mini čajanko.

V Minicity-u so ji bili zelo všeč tudi drugi kotički - trgovina, avtohiša, mlekarna, bankomat, zobozdravniška ambulanta, hiša testenin ...

Med ogledom mini trgovine je lahko nakupovala, obenem je lahko tudi sama postala prodajalka. Poleg tega je z drugimi otroki lahko v pekarni pekla tudi mafine. Prav tako je bila v avtohiši popolnoma navdušena nad avtomobili (kot njen ati), preizkusila se je tudi v vlogi prodajalke avtomobilov.

Ko je bila v mini mlekarni, se je lahko preizkusila v molži kravice. Na bankomatu je želela dvigniti denar in v zobozdravniški ambulanti se je lahko preizkusila v vlogi zobozdravnice, saj zelo uživa tudi v mobilni igrici - zobozdravnik, saj ji jo vsake toliko časa pustiva igrati.

Na splošno je bila Gloria zelo navdušena nad celotnim Minicity-em. Vendar sva vseeno imela občutek, da je morda za nekatere sobice - mesta še malce premajhna, saj so primerna za starejše otroke tako, da se tja zagotovo še kdaj kasneje vrnemo skupaj z dvojčkoma.

Ste že kdaj bili v Minicity-u? Kateri kotiček vam je bil najbolj všeč?

Preberi še druge članke HiPP ambasadorke Klavdije Vidic.